didactiek.en.ict

Over toetsing en ict binnen educatie | bureau opdendrieberg | Allard Bijlsma

De auteur

Vanaf begin 1995 hield ik een weblog (toen nog ‘column’ geheten) bij in mijn persoonlijke website https://www.allardbijlsma.nl, onder de naam HANDS@ICT. Omdat ik inmiddels deze site meer hobbymatig inzet, is http://www.didactiekenict.blog nu de plek voor mijn artikelen met een signalering van wat er op het gebied van de ict&educatie plaatsvindt en dan met name op het gebied van digitaal toetsen.

Werk: Ik was tot in 2017 eigenaar van en tot 2019 werkzaam bij De Rode Planeet bv en daar, samen met Peter Hartman en Paul Swennenhuis, bedenker en ontwikkelaar van de programma’s WinToets en Quayn. DRP maakt nu deel uit van de Iddink Group. Sinds 2017 ben ik (ook) en vanaf 2020 volledig, actief binnen mijn toetsbureau opdendrieberg. Ik schrijf boeken over toetsing en ben toetsadviseur binnen uitgeverijen, scholengroepen en it-bedrijven. Ik sta open voor het verzorgen van advisering rond digitaal toetsen en kortlopende collegetrajecten in het hoger onderwijs. Ik ontwikkel de Toetsenbank Aardrijkskunde.

Onderwijservaring: van 1985-1993 heb ik als docent aardrijkskunde, geschiedenis en informatica gewerkt in het vso-lom en van 1993-2006 was ik als docent verbonden aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Eerst heb ik daar studenten begeleid en lesgegeven (IEC) en later was ik actief in de docent-professionalisering (ECNO) en binnen het lectoraat ‘veranderende didactiek’. De NHL maakt nu deel uit van de NHL Stenden Hogeschool. Ik begeleid al vele jaren docentgroepen op het gebied van toetsing en ict&didactiek. Ik kan uw instelling verder helpen bij de overstap van papieren naar digitale toetsing.

[ naar mijn biografie][ naar mijn bibliografie ]

a_collage_052003

Allard Bijlsma

info [at] opdendrieberg.nl
www.opdendrieberg.nl en www.allardbijlsma.nl

[ tijdens mijn webcamspreekuur in de periode 1994-2005 ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: