Op 2 oktober is de aftrap van een online congres over toetsbeleid. Over vier dagen verspreid zijn er lezingen en workshops. Ik verzorg op dinsdagavond 6 oktober een workshop rond het ontwikkelen van digitale toetsen. De workshop duurt 1,5 uur + nazit. Het congres wordt georganiseerd door de Noordhoff Academy.

Naar de website: https://congrestoetsbeleid.nl/
Programma en aanmelden: https://congrestoetsbeleid.nl/programma/

Workshop Toetsconstructie
Toetsconstructie is een vak apart. Ben je gewend om toetsvragen te maken voor papier, maar ga je binnenkort starten met het maken van digitale toetsen? Of wil je tips en trucs voor het online ontwikkelen van toetsen? Leer dan in deze workshop wat het verschil is tussen papier en online en hoe je toetsen kunt (her)gebruiken in een online platform.

Tijdens de workshop laat ik je eerst enkele vragen beantwoorden in een webpoll-applicatie. In de presentatie toon ik schermen van voorbeelden. Je maakt zo direct kennis met enkele veel gebruikte applicaties. Na afloop kun je je eigen plan van aanpak maken en eens starten met het omzetten van een toets op papier naar digitaal.

Ik ga in op het gebruiken van sjablonen, voor als je toetsen gaat ontwikkelen voor apps en applicaties die een import van vragen kennen. De sjablonen zijn na afloop beschikbaar. Ik laat ook kort zien hoe je vragen vanuit een tekstbestand kunt omzetten naar een digitale toets.

Je krijgt na afloop toegang tot een samenvattende PowerPoint, een lijst met >75 links naar leesbare artikelen over allerlei aspecten van digitaal toetsen en alle tijdens de workshop genoemde sjablonen.

Handboek Toetsconstructie
De workshop sluit aan bij mijn het eind dit jaar verschijnende Cursusboek Toetsconstructie. In tegenstelling tot mijn vorige toetsboeken, zal dit boek enkel online te lezen zijn en aansluiten bij een reeks van toetsapplicaties.
>> Meer over dit boek

Advertentie