Vandaag is mijn nieuwe virtuele wandeltocht rond het toekomstige (nog te bouwen) station Ede-Wageningen uitgekomen. Ik bouw die op in izi.TRAVEL en dat programma is heel goed bruikbaar voor het maken van virtuele excursies voor vakken als  aardrijkskunde en geschiedenis of recreatie&toerisme. izi.TRAVEL kun je gratis gebruiken, voor het maken van net zoveel routes als je wilt. Adres: izi.TRAVEL

izitravel

Per route maak je het volgende aan:

  • Informatiepunten op een kaart en je bepaalt de route daartussen
  • Bij elk punt een uitlegtekst en daar de opgenomen audio bij
  • Bij elk punt één of meer foto’s en kaarten

Houd er rekening mee dat er nogal wat tijd gaat zitten in het ontwikkelen van een route. Ik heb er nu twee klaar en die hebben elk honderden bezoekers gehad, mede dankzij aandacht in de nieuwssite ‘indebuurt’. Zeker in deze tijd dat je veel thuis blijft, is het erg leuk dat je virtueel kunt reizen, naar elk land en naar elke grote stad in de wereld. Ga je de route echt lopen of fietsen, dan verschijnt op elk punt automatisch de juiste informatie, met behulp van GPS-bepaling.

Image31
In de ontwerpmodus: de stops en de route liggen vast

Als het geheel klaar is kun je het testen, zonder dat anderen het al kunnen zien en daarna publiceren. Via de statistieken kun je zien hoe het bezoek is per dag. Het duurt een dag voordat je de eerste cijfers ziet.

Image32
De route zoals de bezoeker die ziet. Hij/zij klikt op een punt en bekijkt tekst en beeld en/of beluistert audio. Na afloop kan met een route beoordelen.

Na afloop van elke tocht heb ik een kennistoets toegevoegd in Quayn (draait buiten Quayn), zodat de bezoekers kunnen testen of ze de belangrijkste zaken hebben begrepen.

>> Naar izi.TRAVEL
>> Naar mijn YouTube-filmpje, waarin ik uitleg hoe een route werkt
>> Naar mijn ‘Parklaanroute’ rond de nieuw aan te leggen ontsluitingsweg voor Ede
>> Naar mijn wandelroute ‘Station Ede-Wageningen’ over dit nog te bouwen station
>> Naar mijn site met verdere uitleg rond QR-codes en links naar verdere info

nws_02Hierboven: aandacht voor mijn wandelroute in ‘indebuurt’ op 7 april 2020. [ naar site ] 


Ik ben bezig met het ontwikkelen van een online cursus rond tientallen ict-werkvormen voor docenten aardrijkskunde. izi.TRAVEL is één van de voorbeelden die ik daarin aan bod wil laten komen. Ik hoop die in de loop van 2020 te kunnen uitbrengen. Wil je op de hoogte gehouden hiervan, stuur me dan een e-mail via info[at]opdendrieberg.nl

Advertentie