Eind 2019 vond in Amersfoort de jaarlijkse Quayn-gebruikersdag plaats. De aanwezige scholen kregen daar onder meer te zien wat de laatste ontwikkelingen binnen Quayn zijn. Daar werd ook de lang verwachte koppeling met magister.me getoond. Magister.me is een platform voor het aanbieden van studiewijzers, op basis van complete leerboeken, (eigen) opdrachten en (eigen) toetsen. Dit kan voor elk vak en bij elke methode. Het is gekoppeld aan het LAS Magister, waardoor er voor die scholen geen gebruikersbeheer benodigd is. Inmiddels is de koppeling beschikbaar.

Omdat het toetssysteem Quayn meer dan 30 itemtypes kent én volwaardige toetsmogelijkheden aan boord heeft, komen al deze mogelijkheden per direct beschikbaar binnen magister.me, voor scholen die voor beide pakketten een licentie hebben. Denk aan interessante opties als voorlezen, woordenboekondersteuning, adaptieve afname, at random itemkeuze en uitgebreide analyses na afloop. Dit maakt deze koppeling een heel krachtige. Verwachting is dan ook dat deze combi door veel scholen gekozen gaat worden.

blokje_magisterme

In ons Cursusboek Quayn – deel II, gaan we in hoofdstuk 15 al kort in op deze koppeling met magister.me (en andere koppelingen).

Elke toets uit Quayn is geschikt
Vanaf nu kunnen scholen met én Quayn én magister.me, elke toets uit Quayn als leerblokje invoegen binnen een studiewijzer. Binnen elke methode van Noordhoff Uitgevers, ThiemeMeulenhoff, Malmberg of VO-Content kan op elke plek binnen de methode nu een (oefen)toets worden tussengevoegd. Alle tienduizenden toetsen uit Quayn CONTENT (licentie benodigd), maar ook de toetsen uit onze Aardrijkskunde Toetsenbank (licentie benodigd), zijn per direct geschikt om tussen te voegen. Dit betekent oefenmateriaal bij elke paragraaf van meer dan 40 lesmethodes, bij de 12 het meest gegeven vakken in het voortgezet onderwijs. Welke school wil dat nu niet?

Toets tussenvoegen
Vanuit de rechtstreekse koppeling vanuit de bibliotheek van magister.me kan in Quayn een (oefen)toets gezocht worden en daarna als opdracht worden ingevoegd. Denk aan een woordjestoets, een paragraaftoets, een atlaskaartoefening, flipping the classroom met een filmpje en veel meer. Dit kan per groep, maar ook individueel. Uitgeverijen kunnen vanaf nu hun toets voor of in Quayn ontwikkelen en vervolgens uitserveren via magister.me. Ze kunnen ze echter ook delen met scholen met wel Quayn, maar geen magister.me of afdrukken of als SCORM-pakketje wegschrijven of exporteren naar Quizlet, Kahoot of Socrative. Dat maakt het businessmodel een stuk interessanter. Quayn ontwikkelt zich op deze wijze als hét platform voor toetsbeheer en koppelt aan steeds meer applicaties. In onze cursusboeken leest u alles over deze exports en koppelmogelijkheden.

SSO-koppelingen
Magister.me biedt voor de docent een single sign-on verbinding vanuit magister.me naar Quayn voor het programma, voor de projectinstellingen en voor de analyses. De analyses worden ook binnen magister.me zelf getoond. De leerling kan direct door springen naar de Cursistenportal. Op dit moment wordt deze laatste sso-verbinding ook gebouwd binnen de Magister ELO zelf, waar veel gebruikers al een tijdje op wachten.

> Meer weten over magister.me
> Meer weten over Quayn
> Meer weten over onze cursusboeken

magisterme_quayn_700.jpg

[ aandacht voor de koppeling in ons Cursusboek Quayn – deel II ]

CURSUSBOEK
Het Cursusboek Quayn deel II is verkrijgbaar via onze [ webshop ]. Onderwijsinstellingen kunnen het ook op [ factuur ] bestellen. In augustus is deel I bij Quayn verschenen (toetsen maken, arrangeren, inplannen, afnemen, analyseren) en begin 2020 verschijnt ons Cursusboek Formatief Toetsen. Hierin laten we zien hoe je formatieve toetsen ontwikkelt en inzet binnen zo’n 25 verschillende toetsapplicaties en -apps. Ook hierin zal Quayn uitgebreid aan bod komen en ook de koppeling met magister.me praktisch worden getoond.


Toetsbureau opdendrieberg wil met deze reeks van boeken een brug slaan tussen alle theorie rond summatief en formatief toetsen én het in de praktijk brengen hiervan én het leren ontwikkelen van de gewenste oefentoetsen. Wij verzorgen ook [ trainingen ] rond het opzetten van een instellingsbrede itembank en geven basistrainingen bij onze cursusboeken.

Quayn_deel2_cover_750

Advertentie