In onze Quayn Toetsenbank Aardrijkskunde hebben we ruim 4300 serieuze oefentoetsen opgenomen, bij allerlei aspecten van het vak aardrijkskunde. Daarnaast hebben we ook enkele honderden grappige, ontspannende en speelse ‘toetsen’ opgenomen. Leuk om in te zetten bij speciale (open) dagen, in tussenuren of voor het aanbieden aan leerlingen met bepaalde interesses of gewoon voor het enthousiast maken voor het vak.

Bezoekt u dit jaar op 8 november de KNAG-onderwijsdag in Den Bosch? In uw tasje zit een flyer met alle informatie bij onze Quayn Toetsenbank Aardrijkskunde.

kader_fortnite

Enkele van deze mogelijkheden die we al aanbieden op het ontspannende vlak, zijn:

 • Topografie van Fortnite -chapter 2.
  In oktober kwam een nieuwe kaart uit in deze populaire game. Wij hebben daar enkele topografie-oefeningen bij gemaakt, voor beginners en gevorderden.
  >> Start de beginnerstoets (werkt in elke browser)
 • Startplaatsen Formule 1.
  Oefen met de topografie van de races van 2020 of met het herkennen van de circuits vanuit de lucht. We hebben ook een toets over de bereikbaarheid van het circuit van Zandvoort in mei 2020.

fortnite_01_790
[ leer de topografie van het nieuwe eiland van chapter 2 binnen Fortnite ]

 • Reizen via Flightradar24
  Maak een virtuele reis per vliegtuig, aan de hand van kaarten uit deze populaire app voor het volgen van vliegtuigen. We hebben meerdere reizen uitgewerkt.
 • Topografie van Nederland, maar dan anders
  Denk aan topografie van pretparken, kastelen, monumenten, koningshuis, geschiedenis, musea, lekkernijen, festivals, winkelgebieden en heel veel meer.
 • Stadions herkennen
  Herken de stadions uit de eredivisie, champions league en de ATP- en WTA-tennistour, steeds op basis van Google Maps.
 • Rebussen plaatsnamen
  Raad Nederlandse steden met behulp van een rebus.
 • Grappige topografie
  We hebben topografie voor kleurenblinden, topografie met de  benamingen die andere landen aan landen geven, een toets over de vliegroutes van een arend; en meer oefeningen, meestal op basis van de dagelijkse Instagram-bijdragen van #amapaday (Joost Blaakmeer).

Heeft u ook nog van dit soorten toetsen liggen en mogen wij die opnemen in onze verzameling? Stuur dan een zip-export uit WinToets of Quayn aan ons toe via info[at]opdendrieberg.nl.

We hebben zelf ook nog allerlei plannen klaarliggen:

 • Verwacht: Olympische Spelen Tokyo 2020
  We gaan een reeks toetsen rondom dit evenement ontwikkelen. We verwachten die eind december klaar te hebben.
 • Verwacht: vliegen met de Flight Simulator
  Eind 2020 komt de lang verwachte nieuwe Flight Simulator van Microsoft uit. Deze werkt met het echte weer en met zeer nauwkeurige kaarten en 3D-beelden. We gaan daar een reeks oefeningen bij maken.

collage_ontspanning_790
[ topo in het cyrillisch, stempels in je paspoort, een rebus, topo Fortnite, kleurenblindentest, vliegroute van een arend ]Informatie bij de Quayn Toetsenbank Aardrijkskunde aanvragen of bestellen

 • We hebben [ een website ] met alle informatie en tientallen schermafdrukken van voorbeelden bij elk thema.
 • Naar een [ online presentatie] bij de toetsenbank.
 • Een e-mail met alle informatie voor uw sectie kunt u aanvragen via [ dit formulier ]. U kunt ook een op te geven aantal flyers per post aanvragen.
 • Uw instelling heeft Quayn? U kunt gratis twee weken toegang aanvragen voor de Quayn Toetsenbank Aardrijkskunde. Dat kan via [ dit formulier ]. Daarna vragen we of u verder wilt. U zit nergens aan vast.
 • Wilt u eerst een [ training ] erbij hebben, dan zetten we de itembank gratis een jaar voor uw instelling open.
  Aanbieding tot 31-12-2019: als u een training aanvraagt voor uw sectie, krijgt u de toetsenbank er voor één jaar gratis bij. Tijdens de training leert iedereen in een middag te werken met de toetsenbank. De school dient zelf te beschikken over een Quayn-licentie.
 • Een licentie aanvragen met factuur kan via [ dit formulier ] of direct bestellen via onze [ webwinkel ].

 

Advertentie