Langer dan een decennium geleden is Willem Karssenberg (Trendmatcher) gestart met het in één overzicht bijeenbrengen van educatieve bloggers. Jaarlijks komt een deel hiervan samen tijdens het EduBloggers diner. Doordat ik het standaard te druk had, heb ik mijn weblog HANDS@ICT (in de lucht gekomen in 1995) hier nooit bij aangemeld. In 2003 ben ik na 8 jaar met dit blog gestopt, mede omdat mij het niet netjes leek over ontwikkelingen en producten van anderen te schrijven, als directeur van een ict-bedrijf.

edublogger_beeld

Nu ik meer tijd heb en ook weer meer blog én De Rode Planeet achter mij heb gelaten, heb ik mijn huidige Didactiekenict.blog toch eens aangemeld. Ik ben nu het 296e aangesloten educatieve weblog. Kun je zien hoeveel mensen met enige regelmaat een bericht achter laten voor anderen. Het is superfijn dat zoveel mensen onderzoek doen, Engelse artikelen lezen en samenvatten, hardware signaleren en anderen daarvan op de hoogte willen brengen. Het is wel zo dat de meeste van deze 296 blogs niet meer actief zijn of een zieltogend bestaan kennen. Uit ervaring weet ik hoe veel tijd het kost om met enige regelmaat een zinvol artikel te produceren.

handsict01
[ nostalgie: wekelijks nieuwe artikelen in HANDS@ICT vanaf 1995 tot einde 2003 ]

Ik volg zelf zo’n 10-15 weblogs van anderen en blijf zo op de hoogte van nieuws over allerlei onderwerpen. Er zijn blogs die meerdere keren per week iets publiceren, maar ook blogs die dat slechts een paar keer per jaar doen. Via RSSfeeds, LinkedIN en Twitter word je vanzelf getipt als er weer een leuk artikel uitkomt. Ik lees er elke ochtend vroeg en ’s avonds laat minimaal 1.

Veel verschijnende en goed leesbare blogs zijn:

> Naar site EduBloggers
> Overzicht van alle educatieve blogs

handsict02
[ voorbeeld uit 2002 van mijn weblog HANDS@ICT ]

 

 

Advertentie