Al een tijdje gebruik ik het ontwikkelplatform iSpring SUITE voor het ontwikkelen van e-learningmodules. In een artikel van een paar dagen terug noemde ik dat en ik kreeg daar vragen over. In dit artikel daarom een korte introductie op het quizdeel hiervan. Dit quizdeel is ook los te koop, onder de naam iSpring Quiz.

iquiz_kaderi

Grote voordeel van de iSpring SUITE is, dat het zich als een extra tabblad nestelt in PowerPoint. Je hebt daarna alle mogelijkheden van PowerPoint, plus: een simpel toetssysteem; je maakt er screencasts en animaties; je kunt PDF- en DOCx-boeken omzetten naar een online bladerboek; je kunt interactieve woordenboeken opzetten en heel veel meer. In tegenstelling tot andere programma’s, kun je hier zo elke collega mee laten werken, omdat in de basis vooral kennis van PowerPoint vereist is. Het programma moet met een jaarlicentie worden aangeschaft. De service (vanuit de VS) is uitmuntend.

iquiz_lint
[ een extra lint in PowerPoint met alle opties van iSpring SUITE ]

Wat heel interessant is, is dat de toetsmodule een import kent op basis van een Excel-sjabloon. Vanuit het toetsbeheersysteem Quayn kun je (via WinToets/QuaynOffline) selecties van vragen omzetten naar iSpring en daarna direct opnemen binnen een leermodule. Elke leermodule is weg te schrijven naar een website (en daarmee koppelbaar aan bijvoorbeeld een elo, magister.me, Google Classroom of Sharepoint) of naar SCORM of xAPI (en daarmee inplugbaar in elk lms of elo). In het laatste geval worden resultaten ook opgeslagen. Mooie van iSpring is dat je prachtige actieve vraagvormen hebt en gebruik kunt maken van eigen beeldmateriaal en stemondersteuning.

>> Naar website van iSpring SUITE
>> Naar website van iSpring Quiz
>> Naar website opdendrieberg

iquiz_750
[ deze toets is als een XLSx geïmporteerd vanuit Quayn ] 

Het Cursusboek Quayn deel I is verkrijgbaar via onze [ webshop ]. Onderwijsinstellingen kunnen het ook op [ factuur ] bestellen. In oktober verschijnt deel II bij Quayn (samenwerken, werken als auteur, exporteren naar apps, adaptief toetsen, beheer, sso inloggen, elo-koppeling, e.d.) en begin 2020 ons Cursusboek Formatief Toetsen. Hierin laten we zien hoe je formatieve toetsen ontwikkelt en inzet binnen zo’n 25 verschillende toetsapplicaties. Ook hierin zal iSpring Quiz uitgebreid aan bod komen.Toetsbureau opdendrieberg
wil met deze reeks van boeken een brug slaan tussen alle theorie rond summatief en formatief toetsen én het in de praktijk brengen hiervan én het leren ontwikkelen van de gewenste oefentoetsen. Wij verzorgen ook [ trainingen ] rond het opzetten van een instellingsbrede itembank en geven basistrainingen bij onze cursusboeken. Vanaf begin 2020 geven we ook trainingen bij het gebruik van iSpring SUITE en QUIZ.Quayn_cover_170x240mm_v3-B

Advertentie