We hebben een prachtig cursusboek geschreven bij de online toetsapplicatie Quayn. In maar liefst 290 pagina’s ga je praktisch aan de slag met het ontwikkelen van itembanken en met het arrangeren, inplannen, afnemen en analyseren van toetsen. Een must voor een ieder die met Quayn werkt of dat van plan is. Alle ins en outs komen aan bod. Het boek is te bestellen via www.opdendrieberg.nl en er is ook een digitale online versie van. Volledig bijgewerkt voor het huidige Quayn. Een e-learningomgeving bij het boek verschijnt later dit jaar.

quayn_deel1_voorkant_blog

Het boek is het eerste deel van een reeks van zes boeken over digitaal toetsen. In oktober verschijnt deel II, ook bij Quayn (beheer, sso, koppeling aan elo, adaptieve afname, voorlezen) en daarna komen we met een viertal meer algemene boeken over digitaal toetsen. Zo schrijven we aan een boek over formatief toetsen. Mijn ruim 30 jaar kennis op dit vlak, ga ik via de boeken beschikbaar stellen aan wie maar interesse heeft. Bij elk boek is een website beschikbaar, met tientallen uitlegvideo’s; zijn er zip’s met sjablonen en voorbeeldbestanden beschikbaar en bieden we online ondersteuning via een literatuur- en weblinklijst, links naar toetssoftware, een toetsbegrippenlijst en meer.

De komende 50 weken gaan we elke week een artikel plaatsen, waarin een aspect van digitaal toetsen centraal zal staan. We zullen daarbij steeds verwijzen naar het juiste hoofdstuk in de diverse boeken. Onderwijl komen er dan nog vijf boeken uit. Onderwijsinstellingen kunnen een training bij de boeken aanvragen. Naast boeken, werken we ook aan grote toetsverzamelingen. Die voor het vak aardrijkskunde  is al beschikbaar en in de boeken laten we ook steeds voorbeelden hieruit zien. Voor geschiedenis is een toetsenbank in opbouw.

Quayn_cover_170x240mm_verkleind

In YouTube zijn we een eigen kanaal gestart, met de naam ‘opdendrieberg academy‘, van waaruit we via uitlegvideo’s en screencasts alle aspecten van digitaal toetsen en multimedia&ict gaan uitleggen. De eerste 20 uitlegvideo’s hebben we al online staan [ op dit adres ]. Ieder hoofdstuk van het boek is voorzien van een korte introductie.

weblog_youtube

Al voor mijn vertrek bij DRP in april dit jaar, ben ik tussendoor gestart met het schrijven van de boeken en ik hoop daarmee docenten in praktische zin een stap verder te kunnen helpen. We geven ook uitleg bij het verwerken van bronnen en bij het werken vanuit Excel aan (metadata)lijsten. Uiteindelijk heeft u zelf eigen prangende vragen bij hoe u formatief gaat toetsen, hoe u zip’s verwerkt, hoe u toetsen uit Quayn in Kahoot krijgt, hoe je afbeeldingen optimaliseert voor online gebruik, hoe u met collega’s samen bouwt aan een itembank, hoe u analyses verwerkt of hoe u toetsbeleid opzet. In de zes boeken en ondersteunende video’s hoop ik op alle vragen niet alleen een antwoord te geven, maar ook te kunnen ondersteunen met screencasts, te downloaden sjablonen, praktijkvoorbeelden en theoretische onderbouwing.

>> Naar de informatie bij het boek
>> Naar de inhoudsopgave
>> Boek bestellen (afrekenen via iDeal)

Ik hoop dat hiermee Toetsbureau opdendrieberg een begrip wordt voor een ieder die zich bezighoudt met het echt praktisch digitaal toetsen. We willen dus niet alleen praten over toetsen, maar er ook daadwerkelijk met u mee aan de slag. Volg ons via LinkedIN, Twitter, ons weblog en de website. Vragen, wensen en bestellingen kunt u het beste doorgeven via een [ formulier ] in onze site.

Allard Bijlsma
Toetsbureau opdendrieberg
Web | www.opdendrieberg.nl
Mail | info@opdendrieberg.nl

Advertentie